esmaspäev, 22. märts 2010

Greta Garbo

See on minu neljas Haapsalu sall ja aega läks temaga ikka väga kaua. Alustasin juba oktoobris, aga siis sai lihtsalt isu otsa. Keskosa sai küll ruttu valmis... äärepitsi kudumiseks enam motivatsiooni ei leidnud.

Nii see poolik sall siis seisis. Vahel ikka mõtlesin, et peaks ta ära lõpetama... suur töö oli ju juba tehtud. Aga üheks äärepitsiks oli vaja üles luua 501 silma ja see tundus täiesti ületamatu ettevõtmisena. Eriti hulluks muutis asja teadmine, et selliseid äärepitse tuleb teha kaks!

Eelmisel nädalal võtsin end lõpuks kokku ja lõpetasin salli ära. Ega ma seda kudumist eriti ei nautinud, mõtlesin isegi, et see jääb küll minu viimaseks Haapsalu salliks. Aga kui ta lõpuks raamilt maha sai võetud, siis leidsin, et pingutus oli igati vaeva väärt.

Kootud on sall Ogre ploomikarva lõngast 2,5mm varrastel, äärepits 3mm varrastel. Mõõtudeks tuli 60 X 170 cm ja kaaluks 81 grammi. Mustriks Greta Garbo kiri.
Aitäh, Helen, et mind natuke tagant "sundisid"!

15 kommentaari:

  1. Pitsi tegemine on tõesti suur töö, aga kaunis lõpptulemus on kogu seda vaeva väärt :)Imeilus sall!

    VastaKustuta
  2. Väga kaunis sall, mul endal oli viimase salli pitsiga täpselt sama tunne, esimese pitsi kudumisel vingusin omaette, aga teine läks juba kiiresti... aga tulemus on tõesti seda väärt!

    VastaKustuta
  3. Sall on magusalt ilus nii pildis kui tegelikkuses. Kingisaaja oli kingiga rahul ning ütles, et see sobib tema külmast kähedat kaela hästi soojendama. Aitäh, et nii kiirest (vähemalt minu jaoks kiiresti) selle valmis said.
    Helen

    VastaKustuta
  4. Suur ja kaunis töö! Loodetavasti läks rohkem mittekudumise soov seoses salli valmimisega üle...

    VastaKustuta
  5. Aitäh teile kõigile! Minu jaoks on tõesti kõige tüütum silmade loomine... Aga ma arvan, et ma siiski koon neid Haapsalu salle veel!

    VastaKustuta
  6. Sa oled igati Pitsikuduja tiitlit väärt:)

    VastaKustuta
  7. Imeilus! Ja nii peene vardaga kootud! Super!

    VastaKustuta
  8. Ehk on see ploomikarvast, mis annab sallile pidulikkuse, kerge dramaatilisuse ja müstilisuse. Väga kaunis!

    VastaKustuta
  9. Tänud, selle lõnga värv tundub mulle endalegi salapärasem ja ilusamgi kui päris must :)

    VastaKustuta
  10. Minuarust on täiesti müstika, et selliseid asju tehakse. Tõesti suur ja uhke töö!

    Jõudu edaspidiseks ikka ka loomulikut!

    VastaKustuta