kolmapäev, 17. märts 2010

Kevad südames

Uue blogi sissejuhatuseks on kevadised kindad, mida küll vanas blogis juba näidatud sai, kuid mis väärivad ka siin esitlemist.
Kui ma selliseid kindaid Käsitöö 2008 sügisnumbris nägin, siis ei avaldanud need mulle mingit muljet. Ei tea, kas seetõttu, et nad olid sõrmedeta (ma pole selliste kinnaste mõttest veel aru saanud, sest minul külmetavad tavaliselt just sõrmeotsad) või oli põhjus milleski muus, igatahes ei tundnud ma vajadust selliste kinnaste järele. Nüüd aga kui kevad hakkas oma esimesi arglikke märke näitama, tuli mulle varem sirvitud ajakiri meelde ja ka soov lille-kindaid heegeldada. Teostus sai siiski originaalist veidi erinev - pitsilisem ja sõrmedega.
Kuna lõnga jäi pisut üle ja mulle tundus, et minu uue musta mantli juures võiks olla peale kinnaste veel mõni lilla detail, heegeldasin juurde ka prossi.

Lõngaks on Fonty Angora, mõnus pehme lõng. Imelikul kombel polnud erilist vahet, kas heegeldada nr 4 või nr 2,5 konksuga, tulemus oli suhteliselt sarnane. Nii ongi lill tehtud jämedama ja kinnaste peopesa ning sõrmed peenema heegelnõelaga.
Ja ilmselt tuleb siia juurde veel ka üks kevadine sall...

6 kommentaari:

  1. nii armsad:)
    kui ma vaid heegeldada mõistaks, teeks omale ka:)

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Inga! Ma arvan, et kui Sa vaid prooviksid heegeldada, siis tuleks see Sul sama kaunilt välja kui kudumine:)

    VastaKustuta
  3. No nii ilusad on, et... Ei olegi sõnu :D

    VastaKustuta
  4. Oi kuidas mulle need kindad meeldivad, kohe ikka väga lahedad ja peened jne. Sõnu lihtsalt ei jätku!

    VastaKustuta
  5. Kui armsad kindad! Kas see on sinu oma mudel?

    VastaKustuta
  6. Maahiska, ei ole päris minu mudel, vaid ajakirjast Käsitöö (sügis 2008). Ma ainult muutsin neid endale pisut meelepärasemaks :)

    VastaKustuta