kolmapäev, 26. mai 2010

Õunapuuõied ja rabarberikook

Õitsvad õunapuud on selge märk suve algusest. Praeguseks on suveilmad küll läbi saanud, aga loodetavasti mitte jäädavalt. Õiteilu sai siiski kaameraga kinni püütud...


Teine kindel suve alguse märk on aias tärkavad rabarberid. Muidugi tuleb need kohe koogiks küpsetada!
Ostsin endale Maru kokaraamatu ("Maru maitsev maailm. Aasta helelillas köögis") ja tegin sealt ka esimese katsetuse - kondenspiimase rabarberi-ploomikoogi. Väga maitsev sai. Tõtt öelda on see kõige magusam rabarberikook, mida ma iial söönud olen.
Ma üleüldse armastan kokaraamatuid ja see raamat on kindlasti väärt kohta minu kokaraamatute riiulis. Lisaks põnevatele retseptidele on leiab sealt ka muidu meeleolukat lugemist ja ahvatlevaid pilte. Ühesõnaga kõik, mida ma kokaraamatult ootan, on seal olemas!

6 kommentaari:

  1. Nii kondenspiimamaia küpsetaja koogid ei saagi olla vähemmagusad:) Mulle nii meeldib, et Maru olemus väljendub nii armsalt tema loomingus, nii kantavas kui söödavas!

    VastaKustuta
  2. No üks õige kook peabki olema magus ja rammus, et oleks ikka tunda, et sööd kooki, eksole! Hea koogi tunnebki sellest ära, et ühest tükist piisab, mitte ei pea poolt plaaditäit kinni pistma, et magusanorm kätte saada :)

    VastaKustuta
  3. Kondenspiima ja ploomiga rabarpsikook kõlab isuäratavalt, mida omakorda rõhutab pilt!

    VastaKustuta
  4. See kook tundub tõesti ahvatlev. Ma olen see aasta teinud mitmeid uusi rabarberikooke, kuid need pole olnud need ja ma olen pöördunud tagasi klassika juurde. Mida ka see aasta kindlasti uuesti proovida tahan on rabarberimarinaad kanalihale. See oli väga hea.(Oma Maitsest)
    Kas ploomid võivad olla ka külmutatud. Mul veel eelmisest aastast oma ploome külmas.

    VastaKustuta
  5. rabarber ja õunapuuõied ---miksmitte ka rabarberikissell, mida ma armastan - ja see kõik on kevad:D

    VastaKustuta
  6. Lemmi, mina kasutasin kompotiploome, aga arvan, et külmutatud ploomid oleks isegi veel paremad (värskeid pole ju niikuinii rabarberi-ajal kusagilt võtta, kui just ei taha imporditud "plastmassploome" kasutada!).

    VastaKustuta