pühapäev, 18. juuli 2010

Heegel-kausid

Meie suvemaja pööning on kui põhjatu aardelaegas. Eelmisel suvel leidsin sealt enda poolt kümmekond aastat tagasi tikitud ja seejärel unustatud seinapildid, millele ma siis raamid ümber panin ja köögiseinale riputasin. Sobisid imehästi! Nüüd läksin jälle sinna tuhnima, sest lootsin leida kooliajal heegeldatud linikuid, mida minu arvates pidi ikka hulgaliselt olema. Lisaks erinevatele väiksematele heegeldatud ja kootud linikutele leidsin ka portsu lõpetamata jäänud kardinaid ja suuri laudlinasid- ilmselt tuli mul omal ajal mõni põnevam "projekt" vahele, et need tööd pooleli jäid...

Eks linikute otsimise põhjuseks oli ikka soov neist Craftwerki õpetuse järgi kausikesed meisterdada.

Kasutasin ainult heegeldatud linikuid, sest arvasin, et kootud on liialt õhukesed ja õrnad ning ei jää hästi vormi. Samuti arvasin, et tihedama mustriga linikutest tulevad "paremad" kausid. Tegelikult aga selgus, et ka õhkõrnadest linikutest sai teha väga kenad pitsilised kausikesed.
Arvatavasti vormin lähiajal ka kootud linikud siiski ära, sest linikutena ei kasuta ma neid ju niikuinii...

11 kommentaari:

  1. Väga kaunid tulid välja. Tihtipeale on vaja ajal mööda minna, et hakkaks asi uuesti meeldima, või et siis sellest midagi muud vormida. Eriti ilus on see esimene kausike. Väga mõnusa mustriga.

    VastaKustuta
  2. Väga nutikas taaskasutus! Kausid kõik väga ilusad, romantilised ja no see esimene kohe selline teistest erinev ja üliarmsake. Ega sul selle mustrit pole kusagil olemas?

    VastaKustuta
  3. Väga armsad! Mulle meeldib ka see brügge pitsiga kõige enam, aga muidugi on kõik ilusad.

    VastaKustuta
  4. Ooo, fotod ka nii kaunid. 7 on juba paras hulk, et kodukujunduses eriti stiilselt mõjuks. Mina vist paneksin nad kõik korraga käiku:)

    VastaKustuta
  5. Tänan! Minu enda lemmik on ka see brügge pitsist, kuid mustrit kahjuks enam pole - need on ju ikka jupp aega tagasi valmis heegeldatud. Heli, tegelikult sai neid rohkemgi, aga kõik lihtsalt ei mahtunud pildile:)

    VastaKustuta
  6. Hästi armsad ja romantilised. Sobivad suurepäraselt kuuma Eestimaa suvesse!

    VastaKustuta
  7. Nagu vesiroosid õitseks kividel! Imevahva!

    VastaKustuta
  8. aah, need on nii imearmsad! sellised peaksid igas korralikus kodus kummutite peal istuma:)

    VastaKustuta