teisipäev, 13. märts 2012

Talve Võlumaa

See mantel oli minu jaoks midagi sellist, mida lihtsalt pidi kuduma. Avastasin ta vist juba paari aasta eest Ravelry`s ja enam ei andnud hing rahu. Ülemöödunud jõuludeks sain kingiks raamatu "Inspired to knit" (Michele Rose Orne), kus mantli juhend sees, kuid ma lihtsalt ei raatsinud kohe kuduma hakata: nii mõnus oli mõelda, et selline suur töö on veel ees ootamas.
 Selle aasta algul aga sai aeg küpseks. Hakkasin valima lõnga. Ega see väga kerge ei olnudki. Kuna matejalikulu oli üsna suur, ja ma ei soovinud lõngale kulutada meeletuid summasid, siis välistasin ülikvaliteetsed alpakad ja meriinod. Päris akrüüli ma ka muidugi kasutada ei tahtnud, seega jäid sõelale villasegud. Valisin välja Bergere de France lõnga Sport, mille koostises on 50 % villa ja 50 % akrüüli. Et saavutada sobivat jämedust, siis võtsin kõrvale veel BBB Filati Soft Dreami, mis sisaldab 70 % mohääri ja 30 % siidi.
 Kuigi juhendis oli mantel antud eraldi tükkidena selja- ja esiosad ning veel küljesiilud, siis mina kudusin kogu kehaosa ühes tükis. Nii oli võimalus palmikud kenasti jooksma saada. Ka ei meeldinud mulle originaali puhul külgedele jäävad õmblused, mis ühe tervikuna kududes ära jäid.

 Üldiselt järgisin mustrit üsna täpselt. Vaid kaelaaugu tegin natuke väiksema ja õlad enda järgi pisut kitsamad. Koemustris muutsin aga nupud pisut suuremaks.
Kokkuvõttes võib öelda, et olen oma tööga 100 % rahul. Lõngavalik juhtus suurepärane: Sport ei ole küll eriti pehme lõng, kuid hoiab imehästi vormi (minu kahtlused, et nii raske "seelikuosa" võib mantli välja venitada, ei ole tõeks osutunud), ja pehmuse osas parandab Soft Dream kõik puudused.
Lõngakulu oli Sporti puhul 17 tokki ja Soft Dreamil 7 tokki, vardad 4,5 mm.

18 kommentaari:

  1. Pärast nii suurt tööd võib vist küll kergendatult hingata... Väga kaunis!

    VastaKustuta
  2. Fantastiline!!! Nüüd on minul tunne, et hing ei anna rahu ja kunagi peaks midagi sellist valmis meisterdama....

    VastaKustuta
  3. Imeilus! Ühes tükis kudumine oli hea mõte. Tore, et kirjutasid valmimise protsessist ja muudatustest.

    VastaKustuta
  4. Väga korralik ja ilus töö! Sobib Sulle väga hästi ja need palmikud on lihtsalt nii isuäratavad!
    Ja tore Sinust ikka kuulda :)

    VastaKustuta
  5. Üle mu ootuste! Mulle meeldib, et seda kaelaauku kohendasid, nüüd ei tundu see krae lotakas, nagu originaalil. Ja tõepoolest, milleks õmmelda kui saab kohe kokku kududa. :)
    I L U S!

    VastaKustuta
  6. Imeline mantel ilusa inimese seljas! Need palmikukeerud ja suured nupud teevad selle mantli kuninglikuks.

    VastaKustuta
  7. See on imeilus muster ja fantastiliselt kaunis lõpptulemus Sinu seljas! Võtab kohe õhkama :)

    VastaKustuta
  8. Ooo! See on üle mõistuse ilus!

    VastaKustuta
  9. Tõesti, võrratu! Näen seda disaini esimest korda ja olen ka võlutud, kuigi olen kindel, et Sinu kudumisoskus lisas supertulemusele vähemalt 50%. Ma ise olen mõne omakootud kudumi valmissaamise järel olnud lihtsalt hämmingus, et miks ometi ma kohe ilma küljeõmblusteta ei kudunud:)

    VastaKustuta
  10. Väga-väga ilus! Tõeline meistriteos!

    VastaKustuta
  11. See tulemus on veel ilusam kui disaineri originaal mantel! Väga tubli töö!

    VastaKustuta
  12. Mantel on super su seljas! Väga hea lõngavalik. Minu Katia Peru variant oli pisut kihelema ajav ja üle mõistuse (liigagi) soe :).

    VastaKustuta