teisipäev, 8. märts 2011

Kaks kaarjat salli

Alustasin ülemisest äärest mõne ripsireaga. Jätkasin lühendatud ridadega, et anda sallile kaarjat kuju. Seejärel kudusin pitsilise ääre.


Valge sall on kootud Emmebi Superbe 100 % villasest lõngast. Vardad 4 mm.
Teise salli materjaliks on Tirana, litritega lõng. Pelgasin kuduma hakates, et litrid muudavad töö ebamugavaks, kuid tegelikult ei olnud midagi hullu. Ainult harutada on väga halb, sest litrid kipuvad silmuste taha kinni jääma. Niiskelt nööpnõelte alla venitusele panek on selle lõnga puhul mõttetu... kuivades on töö samasugune kui enne venitamist. Mina panin salli kuivalt uuesti nõeltega kinni ja aurutasin triikrauaga läbi niiske lapi, nii sain soovitud tulemuse.

4 kommentaari:

  1. Nii head vihjed Tirana kohta. Sall tuli eriti lahe, mulle meeldib, et muidu nii romantilisele sallile annavad litrid juurde kõvasti karakterit.

    VastaKustuta
  2. Väga põnev litritega sall! Tänud ka heade vihjete eest lõnga osas :)

    VastaKustuta
  3. Armsad sallid. Valge on mõnus lihtne ja parajalt argine pits servas. Valge on valge on valge .... Kas silm seletab õigesti, et hallil oled ka heegelnõela ääres kasutanud?

    VastaKustuta
  4. Jah, Kadri, kuna see hall lõng ei tahtnud kuidagi vormi jääda, siis tegin väikese heegelduse ülemisse äärde, nüüd hoiab paremini.

    VastaKustuta