kolmapäev, 4. mai 2011

Punane draakon Hai-Riyo


Üleeile õhtul olin silmitsi tõsiasjaga, et mul polnud mitte midagi kududa. Üks pitsiline kampsik oli küll pooleli, kuid kuna lõng sai otsa, siis ei saanud seda jätkata. Ka teist planeeritud kampsikut ei saanud kududa, sest Karnaluksist tellitud lõng, mis juba mitu päeva tagasi oleks minuni jõudma pidanud, polnud siiski veel kohale jõudnud (hiljem selgus, et pakile oli kirjutatud vale majanumber...).
Niisiis sirvisin ma oma kudumisraamatuid lootuses, et tuleb mõni hea idee kodus olevate lõngajääkide kasutamiseks. Nicky Epsteini raamatus "Knitting on Top of the World" sattusin punasele kootud draakonile nimega Hai-Riyo.
Ma pole mänguasjade meisterdamise vastu kunagi erilist huvi tundnud, aga see tegelane tundus nii lahe! Mitte mõni tavaline karu või jänku või elevant, vaid tõeline muinasjutu-draakon! Küsisin Ralfilt, kas ta tahab, et ma kooksin talle sellise draakoni. Ralf tahtis, ja nii ma hakkasingi pihta. 
Õhtul kudusin valmis kehaosa. Töö käigus selgus, et kaela osas on juhend küll täiesti vale...raamatupiltidel olevat draakonit küll selle juhendi järgi kootud ei ole! Muutsin natuke kaela pikkust ja laiust pildile sarnasemaks, kuid päris see ta ikka ei tulnud. Kahes tükis kootud keha puhul oli töö käigus natuke raske ka aru saada, milline see lõpuks välja nägema hakkab. Ringselt heegeldatud-kootud loomakeste puhul paistaksid sellised vead vast paremini silma.
Järgmisel päeval kudusin draakoni ülejäänud osad ja õmblesin kokku. Täidiseks läks mahuline vatiin, mida 
mul oli üks jupike, ja silmad õmblesin mustast lõngast, sest turvasilmi mul kodus ei olnud ja ma ei hakanud nende hankimiseks ka poodi minema. 
Seega on draakon tehtud 100% käepärastest vahenditest.
Ralf on väga rahul ja öösel magas draakon tal kaisus :)

9 kommentaari:

  1. Äge! Punane ja kuldne on väga ilus kombinatsioon.

    VastaKustuta
  2. See draakon on super lahe. Kuldne värv on suurepärane valik. Imeline!!!! Mul tekkis lausa huvi selle raamatu vastu, mis pakub nii erilisi kudumeid ;)

    VastaKustuta
  3. Mulle meeldib see ... seisin silmitsi tõsiasjaga, et polnud midagi kududa:)

    Kuigi pidid ise nuputama, siis valmis sai üks õige lahe elukas. Kuldne ja puha. Fotolt on näha, et ta on ikka kohe päris õige draakoni moodi, pika kaela ja kehaga, saba paisab ka üsna pikk olevat. Lahe!

    VastaKustuta
  4. Nii lahe lohe!
    (Hiljuti sai just arutatud, et mis vahe on lohel ja draakonil. No et näiteks Lohetätoveeringuga tüdruk on inglise keeles Dragon tattoo jne. Ja ega me ei mõelnudki välja)

    Aga jah, ma tahaks ka, et oleks nii, et kõik lõngad on ära kootud ja ootad, millal uued saabuvad. Ma peaks vist mitu aastat nonstop kuduma selleks:) Ma tõesti austan neid tublisid kudujaid, kellel pole lõngaahnitsemise pahet küljes:)))

    Ja siis veel, et mina ka omaarust pole mingi mänguasjategija, vähemasti pole ma sellist kirge enda puhul täheldanud. Aga piisas mul vaid üks süütu liblikas teha ja nüüd on hammas verel.

    Tegelikult tahtsin ma vaid öelda, et igavesti äge loomake sai Sul aga jäin lobisema:)

    VastaKustuta
  5. Tänan teid kõiki :)
    Raamatu kohta ütleks seda, et kudumid on selles tõesti huvitavad, fantaasiarikkad ja ohtralt ideid pakkuvad... iseasi, kas mõnda neist algusest lõpuni juhendi järgi kududa tahaks... riided ei tundu just väga kantavad :) Aga mänguasjadest oli see draakon selles raamatus ainuke.
    Ja kudumisega on mul tõesti nii, et teen seda igal vabal hetkel, ma lihtsalt ei oska oma käsi muidu kuhugi panna :)
    Lõngajääkide hulk on mul aukartust äratav, kuid koosneb põhiliselt üksikutest või lausa poolikutest tokkidest, millest midagi suuremat teha ei anna. Seega tuleb suuremate tööde jaoks lõnga ikka osta, ja alati jääb siis jälle vähemalt üks tokk üle... ja nii see kuhi muudkui kasvab. Aga ma tõesti püüan neid jääke võimalikult palju kuhugi kasutada :)
    Aga ma ise mõtlesin ka selle üle, et kas lohe või draakon. Draakon on minu jaoks pikema saledama kehaga, selline Hiina draakon, ja see mille ma kudusin, on pigem pontsakama kehaga ehk siis lohe :) Aga "punane draakon" kõlas lihtsalt uhkemalt, ja siis jäigi nii :)

    VastaKustuta
  6. Hästi vahva draakon! Punane ja kuldne super värvivalik selle draakoni tarbeks

    VastaKustuta