reede, 30. aprill 2010

Boolero Kätlynile

Sõbrannal oli vaja uut suvist boolerot ja ta pöördus oma sooviga minu poole. Ega ta ise ka täpselt ei teadnud, milline see boolero olema peaks, ja nii me siis surfasime netis ja otsisime sobivat varianti. Silma hakkas see Dropsi boolero. Kuid selle seljaosa oli ilmselgelt liiga lühike ja nii tuli lõige ümber teha.
Samuti sai valitud teine koemuster. Ehkki ka originaali lehekirjal pole midagi viga, meeldis mulle vausabakiri rohkem ja kuna Kätlyn jättis mulle mustrivalikul vabad käed, siis nii jäigi.
Ka varrukasuu tundus liiga lai. Seega sai lisatud atlasspael, millega saab seda pisut koomale tõmmata. Pidulikkust andis pael ka kõvasti juurde, kuid vähem pidulikku boolerot soovides saab paela kergesti eemaldada.
Mis mulle aga Dropsi mudeli juures tõeliselt meeldis, oli jämedamast lõngast heegeldatud äär. See andis muidu väga õhulisele ja lendlevale kudumile mõnusa langevuse.
Põhilõngaks on Alvita Pukas, mida kulus täpselt 3 tokki (à 25 grammi), vardad 5,5 mm. Ääre heegeldamiseks kasutasin mingit puuvillast (Capri sarnast) lõnga oma kodustest lõngavarudest ja heegelnõela 3,5.

17 kommentaari:

  1. Monika, kaunis! Ja mina oleksin ka vausaba teinud:) Dropsi omal on see lehemuster kuidagi liiga suur ja jõuline nii õrna kudumi jaoks. Et olen ise jube kehv mustrite otsija, siis jäin suu ammuli vaatama heegeldet äärist - fantastiline. Kui mu sübratar oma vausabamustriga kampsist tüdineb, siis pakun talle selle võimaluse välja, et heegeldan ka sellise äärise! Ja pael varrukal - superarmas.

    VastaKustuta
  2. Mulle ka meeldib Sinu versioon rohkem, on õhulisem ja pidulikum. See heegeldatud ääris on aga kui kirss kaunisuseks!

    VastaKustuta
  3. Oi kui imearmas...! Värv on ilus ja see heegeldatud äär justkui sunnib kogu seda pitsivahtu vormis olema ja ilusti langema,väga lahe !

    VastaKustuta
  4. Oeh, kui imeilus! Ühinen eelkõnelejatega. Vausabamuster on tõeliselt kaunis ja sobib Sinu kudumile suurepäraselt. Ja lõng ... mõnus ... võrratu ... luksuslik. Kõik kokku imearmas suveunistus!

    VastaKustuta
  5. Hõrk ja kaunis boolero! Aitäh, et kudumitega tagasi oled. :)

    VastaKustuta
  6. Väga ilus! Mulle hakkas nii meeldima selline variant, et õhulisemal kudumil äär jämedama lõngaga teha. Ideed hakkasid kohe peas liikuma:)

    VastaKustuta
  7. Imekena boolero tuli välja, see ikka palju kaunim kui originaal isegi!

    VastaKustuta
  8. Aitäh teile kõigile! Heli, vausabamustrit kududes oli mul silme ees Sinu kootud hõlmik, mis oli nii imeline, et ma tookord seda Su blogis nähes kommenteeridagi ei söandanud :)

    VastaKustuta
  9. Vapustavalt õrn ja naiselik

    VastaKustuta
  10. See on küll ülikena kudum suveks - nii õhuline ja naiselik ja romantiline ja õrn ja ilus... jne. :D

    VastaKustuta
  11. Nii õrn ja ilus. Need teisest lõngast heegeldatud ääred annavad tõesti nii palju juurde!

    VastaKustuta
  12. Väga õrn ja armas boolero ja need jämedamast lõngas ääred teevad selle kuidagi eriti mõnusaks!

    VastaKustuta
  13. ma kordan siis ka teiste järel nagu papagoi: nii ilus, nii ilus:D
    ja panen ka selle "ääristamine teise lõngaga" kõrva taha, sest efekt ja ilmselt ka praktilisus on tagatud.

    VastaKustuta
  14. Supperilus boolero. Nii õrn ja peen, ja ka värv on väga ilus ;)

    VastaKustuta
  15. Supperilus boolero. Nii õrn ja peen, kas oleks ka võimalik näpunäiteid anda kuidas teha.

    VastaKustuta